Sharm El Sheikh, cea mai cunoscuta statiune egipteana, datorita recifurilor de corali, a reinceput sa atraga turisti straini, inclusiv romani, intrucat autoritatile locale sustin ca au inasprit masurile de securitate si garanteaza “siguranta 100%” in regiune, mai ales dupa prabusirea avionului rusesc in octombrie 2015. Totusi, isi va recapata statiunea “sarmul” de altadata?
Dupa doi ani lipsa pe piata romaneasca, pe 1 aprilie a fost operat primul zbor charter intre Bucuresti si Sharm El Sheikh, cu 120 de locuri. Printre pasageri s-au aflat in jur de 80 de romani, printre care multi tineri de peste 30 ani. Unii au venit cu copii de cativa ani, altii chiar cu copii de cateva luni, ceea ce poate parea surprinzator, mai ales ca destinatia este considerata relativ nesigura.
Ce fac egiptenii pentru a garanta siguranta turistilor
Spre deosebire de orasele europene, in Sharm El Sheikh securitatea poate fi si vazuta. Primul lucru pe care o sa-l observati sunt punctele de control de pe sosea, unde soldatii controleaza masinile personale, mai putin autocarele cu turisti – care de regula sunt insotite de o masina de politie sau de poltisti in interior.
De asemenea, pregatiti-va sa treceti printr-un filtru de control la intrarea in curtea hotelului sau resortului si prin inca unul la usa unitatii de cazare, asa cum sunteti obisnuiti la aeroport. Am mai observat ca sunt soldati care verifica masinile si autocarele cu turisti la intrarea in curtea resortului.
Controale si filtre ca in aeroport sunt si la intrarea in cluburi si la obiective turistice, iar resorturile au propria plaja, ceea ce teoretic elimina posibilitatea ca potentiali atacatori sa intre in resort sau sa ajunga la malul marii.
In plus, guvernatorul Sinaiului de Sud, unde se afla statiunea Sharm El Sheikh si Manastirea Sf. Ecaterina, sustine ca s-au inasprit masurile de siguranta atat in aeroport, cat si in statiune si la obiectivele turistice, mai ales dupa prabusirea avionului rusesc pe 31 octombrie 2015 in Sinaiul de Nord.
Citeste continuarea pe Wall-Street.ro
**
ITI RECOMANDAM SA CITESTI SI:
- De ce zborurile de linie sunt scumpe si cum nu falimenteaza companiile low cost oferind zboruri la 6 euro
- Vanatorii de Wi-Fi: Cum sa ai internet gratuit in vacanta
- Ce sa faci daca zborul tau are intarziere mare sau este anulat
- Cum sa alegi destinatia perfecta pentru fiecare luna a anului
- Cum sa iti planifici vacanta in mai putin de o ora fara sa ratezi niciun obiectiv
- Cum sa reduci costurile unei vacante
Foloseste uneltele Travelatorilor pentru a-ti gasi singur cele mai ieftine vacante.
Lasă un răspuns