Criza sanitară apasă greu asupra moralului, iar incertitudinile privind perspectivele economice pentru lunile următoare îi fac pe mulți oameni să caute modalități de a călători ieftin, fără a compromite calitatea experiențelor oferite de vacanțe. Descoperă mai jos câteva idei care îți vor permite să economisești bani în următoarea călătorie, profitând în același timp la maximum de sejurul dorit.
Fii flexibil în ceea ce privește destinațiile
Dacă ai în vedere o destinație specifică, iar prețurile biletelor de avion sunt foarte mari, acest lucru va afecta în mod inevitabil bugetul alocat vacanței. În plus, este puțin probabil să scadă foarte mult. Există destinații mai scumpe decât altele, iar prețul biletului tinde să pună greutate asupra bugetului. Acesta este motivul pentru care este recomandat să fii flexibil în ceea ce privește destinația. Nu îți impune să mergi cu orice preț pe Coasta Amalfitană sau la Miami, ci doar să pleci într-o vacanță. Pentru a călători mai ieftin cu avionul, poți, de exemplu, să faci o listă a locurilor pe care dorești să le vizitezi și apoi să compari prețurile biletelor de avion pentru acele destinații. Poți compara prețurile pentru aceeași destinație cu ajutorul site-urilor specializate.
Investește într-o asigurare de călătorie
Aceasta este una dintre marile întrebări pentru cei care călătoresc: este sau nu necesar să închei o asigurare de călătorie? Răspunsul este afirmativ. Dacă ai o problemă medicală într-o țară străină, mai ales non-UE, taxele pentru o consultație sau spitalizare sunt mult mai mari. O asigurare de calatorie îți va oferi liniște sufletească, mai ales în caz de spitalizare, repatriere, răspundere civilă etc. De asemenea, înainte de a pleca într-o destinație necunoscută, este important să afli care sunt formalitățile de intrare în țară, dar și din punct de vedere medical, de exemplu, ce vaccinuri sunt obligatorii sau recomandate, dacă există zone de risc etc. Unele boli care au fost eradicate în România pot exista încă în altă parte.
Fii flexibil în ceea ce privește perioada
De exemplu, dacă pleci cu o zi înainte de cea pe care ți-ai propus-o sau la 48 de ore după, prețul unui bilet de avion poate fi uneori înjumătățit. Acesta este motivul pentru care trebuie să compari cu atenție prețurile pentru mai multe date. Desigur, acest lucru nu poate fi pus ușor în practică dacă ți-ai stabilit deja concediul sau dacă cei mici trebuie să se întoarcă la școală la o anumită dată. Poți încerca însă să reduci sejurul cu o zi dacă diferența de preț este semnificativă.
Călătorește fără bagaje la cală
Bagajele de la cală pot crește mult bugetul de călătorie. De exemplu, în cazul unor companii aeriene low-cost, prețul bagajelor înregistrate poate varia de la 15 la 50 de euro bucata. Prin urmare, poți să încerci să îți pui în bagaj doar lucrurile esențiale. De cele mai multe ori, vei reuși să te descurci cu bagajul de mână, al cărui transport este gratuit la numeroase companii aeriene. Dacă faci parte dintre acele persoane care nu poate pleca în vacanță fără două valize uriașe, împachetează ca de obicei, iar apoi încearcă să elimini câte cinci articole, apoi alte cinci, dacă nu este prea dificil. Cu timpul, împachetatul simplificat va deveni o rutină.
Închiriază un apartament
În ultimii zece ani, vacanțele s-a schimbat dramatic. Înainte, cei mai mulți dintre călători alegeau hotelurile. Însă, în ultimii ani, a devenit ușor să închiriezi un apartament/ studio în străinătate, fie pentru câteva zile sau chiar o lună. Prețurile acestora sunt adesea mult mai mici decât cele practicate de hoteluri, în plus, multe sunt în mare parte echipate cu o bucătărie. În acest fel, îți poți pregăti unele mese și poți economisi bani, fără a mânca în oraș de fiecare dată.
În concluzie, nu ai nevoie de un buget uriaș pentru a putea călători, ci doar să îți aloci puțin mai mult timp să studiezi toate ofertele. Și nu-ți programa timpul la secundă, fii deschis oportunităților de a descoperi alte locuri și a cunoaște noi oameni.
Lasă un răspuns