Povestea orasului Amsterdam incepe la sfarsitul secolului al XII-lea, cand era doar un mic sat pescaresc. De-a lungul timpului a devenit cel mai important port din Epoca de Aur a Olandei (secolul al XVII-lea), iar in prezent este un important pol de cultura, afaceri si turism.
Cartierul Rosu
Cartierul Rosu este probabil cea mai tranzitata zona de turisti din Amsterdam. Intregul cartier si-a castigat reputatia mai ales datorita prostitutiei legale care se practica aici, sex-shopurilor, muzeelor si coffee shopurilor.
Numele de cartierului vine de la luminile rosii din vitrinele prostituatelor. Trebuie sa stii ca este interzisa fotografierea femeilor care-si ofera serviciile, iar daca incerci sa faci lucrul asta, nu vei auzi cuvinte prea dragute din partea lor.
Autoritatile din Amsterdam ofera o atentie deosebita industriei sexului, toata zona fiind extrem de sigura.
De asemenea, in Cartierul Rosu, care este una dintre cele mai vechi zone ale orasului Amsterdam, gasesti zeci de restaurante si baruri, iar privelistea pe care o ofera canalele navigabile de aici este minunata.
Dam Square
Dam Square este cea mai mare piata din Amsterdam si exista inca din secolul al XIII-lea, cand s-a construit un baraj pe raul Amstel.
In Dam Square gasesti restaurante, magazine si diverse baruri, pline mereu cu turisti datorita popularitatii zonei. In mijlocul pietei se afla Palatul Koninklijk, fosta resedinta a Familiei Regale Olandeze, iar in imediata apropiere este celebrul muzeu al figurilor de ceara, Madame Tussauds.
In timpul verii, in piata sunt prezenti artisti stradali si au loc carnavaluri.
Casa Anne Frank
In aceasta casa s-a ascuns Anna Frank, impreuna cu alte sapte persoane din trei familii diferite, de-a lungul a doi ani, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Otto Frank, tatal Annei Frank, a realizat o ascunzatoare in casa, unde s-au ascuns de nazisti. Din pacate, ei au fost descoperiti si deportati intr-un lagar de concentrare, unde doar Otto Frank a supravietuit.
Inauntru a fost gasit jurnalul Annei Frank din timpul perioadei in care s-a ascuns. Mai tarziu a aparut si un roman foarte popular care spune povestea acesteia.
In muzeu se afla diverse obiecte personale ale familiei, iar dormitorul Annei Frank este cel original. Multi turisti vor sa viziteze muzeul, cozile fiind destul de mari. Daca vrei sa ajungi aici, rezerva-ti ceva timp pentru asta.
Muzeul Van Gogh
Cea mai mare colectie a celebrului Vincent Van Gogh se afla in Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Cele doua cladiri care adapostesc vasta colectie a pictorului olandez se afla in Museum Square, iar o vizita aici este un “must” pentru orice turist si iubitor de arta.
Muzeul este organizat pe patru etaje, piesele de arta fiind dispuse cronologic. La unul dintre etaje se afla si un magazin si o cafenea de unde poti achizitiona suveniruri.
Muzeul Van Gogh este vizitat anual de peste 1.5 milioane de oameni.
Rijksmuseum
Muzeul National al Olandei sau Rijksmuseum gazduieste colectii care iti prezinta o calatorie prin arta si istoria Olandei. In muzeu de afla peste un milion de piese de arta, printre ele lucrari ale lui Johannes Vermeer sau Rembrandt.
Muzeul este foarte prietenos pentru vizitatorii de toate varstele, tururi ghidate fiind disponibile pentru familii cu copii mici.
Pentru a evita cozile de la porti, iti recomandam sa achizitionezi biletul in avans de pe internet.
Palatul Koninklijk
Palatul Koninklijk este unul dintre cele trei palate regale din Olanda si este localizat in Dam Square, in centrul orasului.
Istoria acestuia incepe in secolul al XVII-lea, cand a servit drept primarie. A fost transformat in Palat Regal de fratele lui Napoleon, Louis, care a fost incoronat Regele Louis I al Olandei.
Palatul Koninklijk este inca folosit de Casa Regala Olandeza pentru evenimente si este deschis publicului in cea mai mare parte a anului.
Vondelpark
Parcul Vondel este cel mai mare parc al Amsterdamului si cel mai faimos din intreaga tara. Aproximativ 10 milioane de oameni viziteaza anual parcul, unii doar pentru a se relaxa, in timp ce altii vin pentru a asista la concertele gratuite ce au loc aici.
Parcul Vondel are si un teatru in aer liber. Desi intrarea in parc este gratuita, pentru a viziona piesele de teatru trebuie sa faci o rezervare in prealabil.
Piata de flori
Piata de flori (Bloemenmarkt) se afla pe canalul Singel si este singura piata de flori plutitoare din lume. Prima data, piata de flori de aici s-a instalat in 1862 si de atunci a devenit o traditie,
In Bloemenmarkt vei gasi practic orice tip de floare, inclusiv traditionalele lalele olandeze.
Canalele din Amsterdam
Faimoasele canale navigabile au fost construite in secolul al XVII-lea pentru a controla debitul raului Amstel si pentru a realiza bucati noi de pamant pentru oras.
In Amsterdam sunt peste 100 de canale navigabile, iar pe ele se gasesc aproximativ 2000 de barci in care oamenii locuiesc pe toata perioada anului. Daca vrei sa incerci, trebuie sa stii ca exista si hoteluri care iti ofera experienta de a dormi intr-o barca.
**
ITI RECOMANDAM SA CITESTI SI:
- De ce zborurile de linie sunt scumpe si cum nu falimenteaza companiile low cost oferind zboruri la 6 euro
- Vanatorii de Wi-Fi: Cum sa ai internet gratuit in vacanta
- Ce sa faci daca zborul tau are intarziere mare sau este anulat
- Cum sa alegi destinatia perfecta pentru fiecare luna a anului
- Cum sa iti planifici vacanta in mai putin de o ora fara sa ratezi niciun obiectiv
- Cum sa reduci costurile unei vacante
Foloseste uneltele Travelatorilor pentru a-ti gasi singur cele mai ieftine vacante.
Lasă un răspuns